99 یا صد

99 یا صد

99 یا صد

99 یا صد

روغن هل

روغن هل

روغن هل ,خواص روغن هل,مضرات روغن هل,خواص روغن هل برای پوست,طرز تهیه روغن هل,روغن هل خواص,روغن هل سیاه,خواص روغن هل سیاه,مضرات روغن هل سیاه

روغن هل , خواص روغن هل , مضرات روغن هل , خواص روغن هل برای پوست

توضیحاتی در مورد روغن هل

روغن طبیعی هل از دانه هل که یکی از پرکاربردترین ادویه های جهان است، به دست می آید. هل که به ملکه ادویه معروف است، پس از فلفل سیاه در فهرست بهترین ادویه های جهان قرار می گیرد. هل بومی کشور هند است. ● خواص روغن هل: ▪ روغن هل برای ماساژ به کار برده می شود و از اضطراب می کاهد. ▪ افزودن چند قطره روغن آن در آب، میکروب ها را از بین می برد. ▪ به هضم غذا کمک می کند و سوخت وساز بدن را بهبود می بخشد. ▪ کاهش دهنده وزن است، فشار خون را کاهش می دهد، سموم را از بدن دفع می کند، رسوب کلسیم و اوره را از کلیه خارج می کند. ▪ افسردگی و خستگی مفرط را از بین می برد. ▪ بدن را گرم می کند، باعث ایجاد تعریق می شود و سرماخوردگی را تسکین می دهد. ▪ اسهال به وجود آمده بر اثر شدت سرما را درمان می کند. ▪ ضدعفونی کننده و ضد باکتریایی است. غرغره با مخلوطی از آب و روغن آن، دهان را ضد عفونی و بوی بد دهان را رفع می کند. ▪ غرغره روزانه با مخلوطی از دم کرده هل و دارچین از بدن در برابر آنفلوآنزا و عفونت های باکتریایی مانند گلودرد محافظت می کند. ▪ مصرف روزانه ۳ گرم هل به مدت ۱۲ هفته فشار خون بالا را کاهش می دهد. ▪ یک قاشق مرباخوری پودر هل را در یک لیوان شیر بریزید و آن را بجوشانید. مصرف آن با مقداری عسل قبل از خواب تقویت کننده بدن است و مانع از دست رفتن حافظه می شود. منبع:روزنامه خراسان .در این مطلب از سایت جسارت در مورد روغن هل صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

روغن هل برای پوست و مو

1. درمان لک های صورت یکی از مزایای هل برای پوست این است که به درمان لک صورت کمک می کند و ویتامین C موجود در گردش خون در پوست صورت را افزایش داده و باعث درخشان تر شدن پوست صورت می شود. ماسک هل برای صورت مقداری روغن هل را به آرامی بر روی پوست صورت ماساژ دهید، بگذارید 20 دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید. 2. درمان آلرژی پوستی هل سیاه دارای خواص ضد باکتری قوی بوده و به درمان آلرژی های پوستی کمک می کند. ماسک صورت هل پودر هل و عسل را با هم ترکیب کنید و بر روی پوست بمالید، بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید. 3. پاک سازی پوست صورت هل سیاه برای سم زدایی و پاکسازی پوست صورت مفید می باشد. 4. درمان خشکی لب روغن هل می تواند برای درمان حشکی و ترک لب استفاده شود. شب قبل از خواب مقداری روغن هل را بر روی لب ها بمالید و صبح آن را با آب بشویید. 5. تقویت و افزایش رشد مو هل جریان خون را بهبود می بخشد و باعث تقویت ریشه و افزایش رشد مو می شود.

روغن هل و لاغری

تحقیقات نشان داده که هل حاوی مقادیر بالایی فیبر است که اشتها را کاهش داده و متابولیسم بدن را افزایش می دهد و یکی از ادویه های مفید برای کاهش وزن و لاغری است. همچنین ملاتونین موجود در هل فرایند چربی سوزی را افزایش می دهد. چگونه از هل برای لاغری استفاده کنیم؟ یکی از بهترین راه های استفاده از هل برای لاغری و چربی سوزی ریختن مقداری پودر هل در چایی یا قهوه روزانه تان می باشد. همچنین می توانید خود هل را به صورت دمنوش استفاده کنید. طرز تهیه چای چربی سوز هل و زنجبیل هر روز صبح مقداری پودر هل (به اندازه یک دانه کامل هل یا نصف قاشق چای خوری) و زنجبیل و رازیانه (نصف قاشق چای خوری از هر کدام) را به یک قوری آب داغ در دمای 80 درجه اضافه کرده و بگذارید 5 دقیقه دم بکشد و سپس نوش جان کنید. این دمنوش مفید نه تنها به چربی سوزی شما کمک می کند بلکه باعث سم زدایی بدن نیز می شود.

روغن هل در بارداری

مقادیر کم هل برای سلامت جنین و زنان باردار در دوران بارداری مفید است اما با این وجود بهتر است قبل از مصرف هل با پرشک خود مشورت کنید.

روغن هل در کودکان

ویتامین C موجود در هل برای تشکیل و ترمیم گلبول های قرمز خون، تقویت استخوان ها و سلامت دهان و دندان در نوزادان و کودکان مفید است. تیامین موجود در هل برای تقویت سیستم عصبی، عضلانی و سلامت قلب نوزادان و کودکان مفید است. آهن موجود در دانه هل باعث تولید هموگلوبین خون، درمان کم خونی و افزایش انرژی نوزادان و کودکان می شود. روی موجود در هل برای افزایش اشتها و بهبود هضم غذا در کودکان مفید است. هل مقوی کلیه ها بوده و برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.

روغن هل و سرماخوردگی

هل سرشار از ویتامین C است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری و درمان سرماخوردگی و گلودرد مفید می باشد. دمنوش هل برای گلودرد پودر هل و دارچین را به مقداری آب جوش (80 درجه) اضافه کرده و بگذارید 10-15 دقیقه دم بکشد. سپس می توانید آن را میل کنید.

خواص روغن هل برای سلامتی

هل در طب سنتی به عنوان درمان اختلالات دستگاه گوارش مورد استفاده قرار گرفته است، عصاره متانول موجود در هل اسید معده را کاهش داده و به درمان معده درد، سوزش سردل، حالت تهوع و یبوست کمک می کند. 12. قلب تحقیقات نشان داده که هل با کاهش کلسترول و فشار خون بالا به سلامت قلب و عروق کمک می کند، همچنین هل می تواند ضربان قلب را کاهش دهد. به نظر می رسد که هل سیاه برای درمان بیماری های قلبی از هل سبز مفید تر باشد، در واقع هل سیاه پروتئینی دارد که از لخته شدن خون جلوگیری می کند. 13. فشار خون هل حاوی مقادیر بالایی فیبر بوده و به طور قابل توجهی فشار خون بالا را کاهش می دهد. 14. درمان سکسکه هل به عنوان یک روش طبیعی برای درمان سکسکه شناخته می شود؛ چند قاشق چای خوری هل را بشویید و در آب بجوشانید تا عصاره ی آن در بیاید، نوشیدن جوشانده هل سکسکه را درمان می کند. 15. رفع بوی بد دهان هل به عنوان یک دانه ی خوشبو برای رفع بوی بد دهان مفید می باشد. 16. دیابت و قند خون دانه هل حاوی مقادیر بالایی منگنز است که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

دمنوش هل

چای و دمنوش هل برای درمان مشکلات گوارشی از جمله سوزش سر دل، سو هاضمه، معده درد و یبوست استفاده می شود. دمنوش هل برای سم زدایی بدن مفید بوده و به پاک سازی کلیه ها، کبد و دستگاه گوارش کمک می کند دمنوش هل برای درمان مشکلات تنفسی مانند آسم و برونشیت و گرفتگی بینی مفید است. چای هل برای درمان درد های پریود و سندروم پیش از قادعگی در زنان مفید می باشد. طرز تهیه چای و دمنوش هل دانه های هل را بکوبید و در یک فنجان آب جوش (80 درجه) بریزید، بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش هل آماده است، می توانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.

کاربرد روغن هل

روغن هل به عنوان طعم دهنده ی داروها و همچنین به عنوان ماده ی معطر در ساخت صابون، مواد شوینده و سایر محصولات مراقبت از پوست و مو استفاده می شود. روغن هل برای درمان گرفتگی، آسم و سرفه مفید می باشد. روغن هل برای درمان پوسیدگی دندان و رفع بوی بد دهان مفید است؛ چند قطره روغن هل را در آب بریزید و از آن به عنوان یک دهانشویه استفاده کنید. روغن هل برای درمان استرس، اضطراب و افسردگی مفید می باشد. روغن هل مدر بوده و برای پاک سازی کلیه ها استفاده می شود.

عوارض روغن هل

روغن هل به عنوان طعم دهنده ی داروها و همچنین به عنوان ماده ی معطر در ساخت صابون، مواد شوینده و سایر محصولات مراقبت از پوست و مو استفاده می شود. روغن هل برای درمان گرفتگی، آسم و سرفه مفید می باشد. روغن هل برای درمان پوسیدگی دندان و رفع بوی بد دهان مفید است؛ چند قطره روغن هل را در آب بریزید و از آن به عنوان یک دهانشویه استفاده کنید. روغن هل برای درمان استرس، اضطراب و افسردگی مفید می باشد. روغن هل مدر بوده و برای پاک سازی کلیه ها استفاده می شود.

طبع روغن هل

طبع هل گرم و خشک است. هل پی از زعفران و وانیل به عنوان یکی از گران قیمت ترین ادویه های جهان شناخته می شود، از هل به عنوان چاشنی‌ در تهیه انواع نان‌ها، شیرینی‌ ها و مربا ها استفاده می شود. دانه هل غنی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف از جمله نیاسین، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین A، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی می باشد.

عطر با روغن هل

در بسیاری از عطرهای آقایان و خانم‌ها از روغن هل به دلیل رایحه ادویه‌ای و سحرآمیز آن استفاده می‌شود. رایحه این روغن آرامش‌بخش است و در عین حال حس مثبت را افزایش می‌دهد. متخصصان رایحه درمانی پیشنهاد می‌کنند که برای روحیه بخشدین به کارمندان و افراد خانواده روغن هل را از طریق اسانس سوز در محل کار یا خانه پخش کنید. این روغن ممکن است منجر به کارایی بیشتر افراد شود زیرا رایحه مفرح آن فشار عصبی را کاهش داده و حس مثبت و انرژی را افزایش می‌دهد. هل گیاهی همیشه سبز و نی‌مانند است. روغن هل از طریق تقطیر با بخار دانه هل به دست می‌آید. رایحه روغن هل گرم، ادویه ای است و رایحه‌های میانی کمی شیرین و گلی در آن خودنمایی می‌کند. رایحه منحصربه فرد روغن اسانسی هل پر رمز و راز و اسرارآمیز است. این روغن دستگاه تنفسی و دستگاه گوارش را آرام می‌کند و حالت تهوع را کاهش می‌دهد. این روغن همچنین برای افزایش میل جنسی استفاده می‌شود.

روغن هل و ماساژ

روغن هل طبع گرم دارد، ماساژ آن سموم را از بدن دفع می کند، به کاهش وزن کمک می کند و میل جنسی را افزایش می دهد. سوزندن آن باعث می شود هوا ضدعفونی شود. اگر خواستید به صورت موضعی آن را استفاده کنید روغن هل را به نسبت 1:5 با یک روغن پایه رقیق کنید.

آشنایی با هل

هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. مطابق این نظر جویدن دانه‌های هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، می‌تواند بوی نامطبوع دهان را نیز خنثی کند. مصرف دم‌کرده آن مفرح، مقوی معده لطیف و بادشکن است. دانه‌های هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده‌ها را تقویت می‌کنند. هل اشتها را تحریک می‌کند و عمل هضم غذا را بهبود می‌بخشد. نوشیدن دم کردهٔ داغ آن موجب تسکین کولیت، سوهاضمه، نفخ، حالت تهوع و بی‌حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده می‌شود. یکی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، جلوگیری از تشکیل خلط در گلو است. از این رو می‌توان آن را به محصولات لبنی و پودینگ‌ها افزود تا اثر شیر را که موجب تشکیل خلط در گلو می‌شود خنثی کرده و به هضم آن نیز کمک کند. دانه‌های هل خاصیت داروی اکسپکتورانت را دارد و سینوس‌ها و برونش‌ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می‌کنند. هل چنان‌که ذکر شد خواص گرمابخش و انرژی زا دارد از این رو به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته کمک می‌کند، اضطراب و نگرانی را کاهش می‌دهد و در رفع افسردگی مؤثر است. هل همچنین کلیه‌ها را تقویت می‌کند و گفته می‌شود برای درمان شب ادراری کودکان مفید است. البته مصرف زیاد آن تپش قلب را افزایش می‌دهد.

خواص درمانی هل

۱- درمان هالیتوسیس یا تنفس بد بو: یکی از مشکلات رایج مردم داشتن بوی بد دهان می‌باشد. تحقیقات نشان داده است دانه‌های هل باعث از بین رفتن باکتری دهان می‌شود و می‌تواند درمان موثری برای مشکل تنفس بد بو باشد.به همین دلیل از هل در صنعت ادامس‌سازی استفاده می‌شود.  ۲- جلوگیری از سرطان: تحقیقات حیوانی نشان داده است که مصرف هل می‌تواند باعث کند شدن رشد سلول‌های سرطانی شود. هل دارای دو ماده به نام لیمونن و سینئول می‌باشد که دارای خواص ضد سرطانی می‌باشد. ۳- کاهش فشارخون: تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه ۳ گرم هل در روز طی مدت ۱۲ هفته می‌تواند در کاهش فشارخون تأثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید : روغن شمعدانی ♥ روغن گل سرخ ♥ روغن هسته انگور ♥ روغن موردروغن جوانه گندم

چاقی مفرط

چاقی مفرط

چاقی مفرط ,چاقی مفرط چیست,چاقی مفرط یعنی چی,چاقی مفرط چه عوارضی دارد,چاقی مفرط در کودکان,چاقی مفرط,چاقی مفرط در بارداری,چاقی مفرط معافیت,چاقی مفرط شکمی

چاقی مفرط , چاقی مفرط چیست , چاقی مفرط چه عوارضی دارد , چاقی مفرط در کودکان

توضیحاتی در مورد چاقی مفرط

چاقی وضیعت پزشکی است که بافت چربی بیش از حد طبیعی در بدن فرد انباشته شده باشد. انباشت بیش از حد بافت چربی می‌تواند باعث پسرفت شاخص‌های سلامتی، از جمله کاهش میانگین طول عمر و/یا کاهش کیفیت زندگی گردد. شایع‌ترین روش برای تخمین چاقی استفاده از شاخص توده بدن (BMI) است. شاخصی که با تقسیم کردن وزن شخص بر حسب کیلوگرم بر توان دوم قد وی بر حسب متر به دست می‌آید. طبق تعریف هنگامی که شاخص توده بدن از ۳۰ (kg/m^۲) بیشتر شود، ۳۰ kg/m۲، آن فرد چاق محسوب می‌شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد چاقی مفرط صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

چاقی مفرط و عمل جراحی

چه گروهی از افراد چاق را عمل میکنیم؟ افرادی عمل جراحی چاقی روی افرادی انجام میشود که بیش از 5سال، سابقه چاقی مفرط داشته باشند، بیشتر از یکسال، اقدامات رژیم درمانی، ورزش و داروهای کاهنده وزن را انجام داده باشند و موفقیت درمانی محسوس نداشته باشند یا دچار عود چاقی شده باشند، BMI آنها بالای 35 باشد و یکی از عوارض چاقی را پیدا کرده باشند یا BMI آنها بالای 40 باشد حتی بدون آنکه عوارضی از چاقی در آنها پدید آمده باشد. در بیماری دیابت کنترل نشده و مقاوم به انسولین نیز اعمال جراحی مانند بایپس و سوئیچ اثنیعشر، نتایج بسیار درخشانی را به دنبال داشته است. جراحی از 12 تا 65سالگی و در بیماران انتخاب شده انجام میشود. بیماران باید از نظر بیماریهای متابولیک مثل کمکاری تیروئید یا پرکاری غده فوق کلیه بررسی شده و فاقد هرگونه مشکلی باشند. در بیماری دیابت کنترل نشده و مقاوم به انسولین نیز عملهای جراحی مانند بایپس و سوئیچ اثنی عشر، نتایج بسیار درخشانی را به دنبال داشته است

دلایل چاقی مفرط

دلایل متنوعی برای علت چاقی ارائه شده‌است. اما مهم‌ترین علت مؤثر در چاقی و اضافه وزن، عبارت است از تمایل بدن ما برای ذخیره انرژی به صورت چربی این تمایل به صورت تکاملی به انسان امروزی به ارث رسیده‌است. هزاران سال پیش، اجداد انسان امروزی به دلیل نحوه تغذیه که عبارت بود از دوره‌های پرخوری، و انتظار طولانی مدت برای پیدا کردن دوباره غذا، توانایی ذخیره انرژی به صورت بافت اضافه چربی را به دست آوردند.

تشخیص چاقی مفرط

زمانی به یک فرد ، صفت چاق اتلاق می شود که، شاخص توده بدن و یا همان BMI شخص ٣٠ و یا بیشتر باشد. با تقسیم وزن شما به کیلوگرم بر مجذور قد به متر، عدد BMI به دست می آید. شاخص توده بدن وضعیت بدن زیر ١٨/۵ لاغر ١٨/۵ تا ٢۴/٩ نرمال ٢۵ تا ٢٩/٩ اضافه وزن ٣٠ تا ٣۴/٩ چاق ( نوع اول ) ٣۵ تا ٣٩/٩ چاق ( نوع دوم ) ۴٠ و بالاتر چاقی مفرط ( نوع سوم ) برای اغلب افراد BMI مقیاس مناسبی برای اندازه گیری چربی بدن است. اگرچه BMI مستقیماً میزان چربی بدن را اندازه نمی گیرد، بنابراین برخی افراد، مانند ورزشکاران عضلانی، ممکن است BMI در رده چاق داشته باشند، در صورتی که اصلاً چربی اضافه ندارند. در مورد میزان BMI ، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض چاقی مفرط

مرض چاقی احتمال ابتلا به بیماری‌های گوناگون، به خصوص بیماری‌های قلبی، دیابت نوع دوم، آپنه مسدودکننده خواب، انواع مشخصی از سرطان، آرتروز استخوان و آسم  را افزایش می‌دهد. مرض چاقی بیشتر به وسیله ترکیب بیش از اندازه انرژی غذایی ورودی، تحرکات بدنی کم، و استعداد ژنتیکی، ایجاد می‌شود. هرچند اندک مواردی در ابتدا به وسیله ژن، اختلالات غده درون‌ریز، داروها یا امراض روانی ایجاد می‌شوند. به عنوان شاهدی بر این نظریه، برخی از افراد چاق با وجود کم غذا خوردن، به دلیل محدود بودن متابولیسم کند بدن، دچار افزایش وزن می‌گردند. به‌طور میانگین، افراد چاق میزان مصرف انرژی بیشتری نسبت به همتایان لاغر خود دارند که این امر به دلیل میزان انرژی لازم برای نگهداری کردن از بدنی که دارای اضافه وزن است، می‌باشد. . رژیم غذایی و تمرینات ورزشی راه حل‌های اصلی مرض چاقی می‌باشند. کیفیت رژیم غذایی را می‌توان با کاهش مصرف غذاهای پرانرژی، مانند غذاهای پرچرب و شیرین، و همچنین استفاده بیشتر از غذاهای گیاهی رژیمی، افزایش داد. داروهای ضد چاقی ممکن است جهت کاهش اشتها یا جلوگیری از جذب چربی، در کنار یک رژیم غذایی مناسب استفاده شوند. اگر رژیم غذایی، ورزش و دارو مؤثر نباشند، بالن شکمی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند؛ یا ممکن است جراحی برای کاهش حجم شکم و / یا طول روده، به جهت ایجاد سیری زودرس و کاهش توانایی جذب مواد مغزی، انجام گیرد. مرض چاقی، با افزایش شیوع در بزرگسالان و کودکان، یکی از عمده‌ترین علل قابل پیشگیری مرگ و میر در سرتاسر جهان می‌باشد، و صاحب نظران آن را به عنوان یکی از جدی‌ترین مشکلات سلامت عمومی در قرن بیست و یکم می‌دانند. مرض چاقی در بسیاری از مناطق مدرن جهان، (مخصوصا درجهان غرب) به عنوان لکه دار شدن شناخته می‌شود؛ با این وجود در گذشته در بسیاری از موارد چاقی به عنوان سمبول توانگری و باروری شناخته می‌شده‌است و هم‌اکنون نیز در برخی نقاط جهان این عقیده وجود دارد.

چاقی مفرط و عوامل ایجاد کننده

اگرچه ژنتیک و تغییرات هورمونی در وزن تاثیر دارند، چاقی زمانی بروز می کند، که بیشتر از انرژی که می سوزانید، کالری مصرف کنید. بدن شما کالری اضافه را به عنوان چربی ذخیره می کند. عوامل زیر در چاقی مؤثرند: ١- عدم فعالیت جسمانی : اگر فعالیت جسمانی زیادی ندارید، بنابراین کالری زیادی نمی سوزانید. اگر بیشتر اوقات خود را در حالت نشسته می گذرانید، به راحتی مقدار زیادی کالری در بدن شما ذخیره می شود. ٢- رژیم غذایی و عادات خوردن ناسالم : خوردن غذاهای پر کالری، نخوردن میوه و سبزی، خوردن بیش از اندازه فست فود، نخوردن صبحانه، خوردن نوشیدنی های با کالری بالا، و خوردن غذای زیاد، همه باعث چاقی می شوند. ٣- حاملگی : در دوران بارداری، به صورت طبیعی زن دچار اضافه وزن می شود. برخی زنان این اضافه وزن را به سختی بعد از زایمان جبران می کنند . همین اضافه وزن بعد از زایمان ، ممکن است سالها باعث چاق بودن زن شود. ۴- کمبود خواب : کم خوابی ، هورمونی را در بدن تولید می کند که باعث زیاد شدن اشتها می شود .در این زمان اقدام به خوردن غذاهایی با کالری بالا و کربوهیدرات زیاد می کنید ، که باعث چاقی می گردد. ۵- خوردن داروهای خاص : برخی دارها ممکن است باعث چاقی شود ،البته اگر مصرف دارو با ورزش همراه نباشد . داروهایی مانند : ضد افسردگی ، ضد تشنج ، دیابت ، آنتی سایکوتیک ، کورتیکواستروئدها و داروهای بلوکه کننده بتا. ۵- مشکلات پزشکی : گاهی اوقات چاقی ممکن است به دلیل یک مشکل پزشکی باشد ، مانند : سندروم پریدر ویلی ( اختلال ژنتیکی ) ،سندروم کوشینگ ( اختلال در غده آدرنال ) و سایر بیماریها . برخی بیماریها مانند ارتروز منجر به کاهش فعالیت و در نهایت چاقی می شود . متابولیسم کم کار هم یکی از دلایل چاقی است که به دلیل کم کار کردن تیروئید است.

مرض چاقی

«مرض چاقی» عبارت است از یک سری شرایط پزشکی که چربی اضافی بدن به صورت وسیع انباشته شده و ممکن است اثراتی زیان بار بر سلامتی داشته باشد. مرض چاقی به وسیله شاخص جرم بدن و ارزیابی‌های بیشتر از شرایط توزیع چربی به وسیله نسبت کمر-کفل و فاکتورهای کلی وضعیت خطرپذیری قلبی-عروقی تعریف می‌شود.[۱۲][۱۳] BMI به شدت به دو عامل مقدار درصد چربی بدن و مقدار مطلق چربی بدن وابسته می‌باشد.

مضرات چاقی مفرط

عوارض چاقی مفرط کدامند؟ بیماران چاق مستعد عوارض متعددی هستند، از عوارض قلبی- عروقی مانند اختلال عروق اصلی قلب (کرونر) و پرفشاری خون و واریس اندام تحتانی گرفته تا مشکلات ریوی مانند تنگی نفس در حین فعالیت، وقفه نفس در خواب، خرخر شبانه و همچنین عوارض گوارشی مثل ریفلاکس معده به مری، سنگهای صفراوی، فتقهای جدار شکم و عوارض شایعی چون دردهای مفاصل زانو، قوزک پا، مهرههای کمری و آرتروز ناشی از سائیدگی سطح مفصلی و همینطور بیماری نقرس که در اثر افزایش اسیداوریک خون ایجاد میشود، افزایش چربی خون (کلسترول و تریگلیسیرید) و از همه مهمتر بروز بیماری دیابت بالغین، موارد بسیار جدی و خطیری است که به علت بیماری چاقی پدید میآیند. تخمدانهای پلیکیستیک، نازایی و عقیمی و نیز اختلالات قاعدگی، سقط جنین و بروز برخی ناهنجاریهای جنینی، از جمله عوارض قابلتوجه چاقی در بانوان است. احتمال بروز آمبولی ریوی در افراد چاق نسبت به افراد لاغر یا نرمال به مراتب بیشتر است.

چاقی مفرط و باند معده

این روش تقریبا ساده ترین و کم تهاجم ترین روش ممکن در بین روشهاى کنونى جراحى چاقى مفرط می باشد. باند معده معمولا از طریق لا پاروسکوپى گذاشته می شود و جزو اعمال جراحى محدود کننده حجم معده می باشند. در این روش معده بوسیله یک حلقه که در دور معده قرار داده می شود به دو قسمت فوقانى و تحتانى تقسیم می شود. این روش براى اولین بار در سال ١٩٧۶ توسط Tretbar و همکارانش ابداع و مورد استفاده قرار گرفت، روش Tretbar تفاوتهاى زیادى با روش امروزى جراحى باند معده داشت. در سال ١٩٨٠ ابتدا Wilkinson و سپس Molina با استفاده از گرافتهاى Dacron و Merlix اعمال جراحى تقریبا مشابه با روش امروزى را انجام دادند. در سال ١٩٨۶ Kuzmak، با استفاده از یک پورت زیر جلدى که به باند سلیکونى دور معده وصل شده بود اولین عمل جراحى باند معده را انجام داد. در سال ١٩٩٣ Catona و همکارانش اولین جراحى LAGB را بروش لاپاروسکوپى انجام دادند. همزمان Belachew نیز این عمل جراحى را در مرکز دیگرى انجام داد. در سال ٢٠٠١ FDA مجوز استفاده از باند دور معده را در امریکا صادر کرد. باند معده یک عمل جراحى قابل برگشت می باشد که در این نوع جراحى در آناتومى معده و دستگاه گوارش هیچ گونه تغییرى ایجاد نمى شود. باند معده باعث کاهش وزن قابل توجهى در بیماران می شود ولى این کاهش وزن در مقایسه با اعمال جراحى دیگر مانند باى پس معده و اسلیو کمتر است.

شاخص توده بدنی

برای افرادی که چاقی مفرط دارند، حتی کاهش وزن متوسط، با استفاده از کاهش فشار خون و سطح قند خون نیز می تواند سلامت بدن را بهبود بخشد. اما بهترین راه برای از دست دادن وزن اضافی چیست؟ درک چگونگی تنظیم وزن بدن و چگونگی کارکرد رژیم های مختلف، به شما کمک خواهد کرد که برنامه ای برای کاهش کیلوهای اضافه ایجاد کنید و این چربی ها را از بین ببرید. شاخص توده بدنی، معیاری است برای اندازه گیری میزان چربی در بدن. این شاخص به کمک دو عامل قد و وزن محاسبه می شود. برای به دست آوردن این فاکتور ابتدا وزن به کیلو گرم محاسبه می شود. سپس قد به متر اندازه گیری می شود و به توان دو می رسد. سپس وزن تقسیم بر قد به توان دو می شود.

چاقی مفرط و رژیم غذایی

موثرترین راه برای از دست دادن وزن، پذیرش عادات هایی غذایی سالم، تمرینات ورزشی و تکنیک های مدیریت استرس است. ورزش منظم و تغذیه سالم در بین این عوامل مهم تر هستند. این موضوع را به یاد داشته باشید که کاهش وزن موجب ارتقا سلامت شما خواهد شد. همچنین برای این افراد مهم است که ابزارهای مدیریت استرس را فرا گرفته تا بتوانند از پرخوری که معمولا در حالت های استرس زا ایجاد می شود جلوگیری کنند. شما باید با پزشک و متخصص تغذیه برای تعیین اهداف واقع بینانه که می توانند به آرامی از طریق رژیم غذایی و ورزش وزنتان را کم کنند، مشورت کنید. حمایت دوستان، خانواده یا جامعه، به منظور ایجاد تغییر در شیوه زندگی که به افزایش طول عمر منجر می شود، اهمیت زیادی دارد.

همه چیز درباره چاقی مفرط

چاقی مفرط در جهان امروز به یک معضل بزرگ تبدیل شده است اضافه وزن و چاقی به عنوان تجمع چربی غیر طبیعی و یا بیش از حد است که بعنوان یک خطر برای سلامتی تعریف شده است اندازه گیری شاخص توده بدن (BMI)، وزن یک فرد به کیلوگرم را بر مجذور قد به متر تقسیم می کنیم فردی با شاخص توده بدن 30 یا بیشتر به طور کلی چاق می باشد. اضافه وزن و چاقی عامل خطر عمده برای تعدادی از بیماریهای مزمن مانند ( دیابت، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ) می باشد. در حال حاظر چاقی در کشورهای با درآمد بالا، بعنوان یک مشکل و در کشورهای با درآمد کم و متوسط به طور چشمگیری در حال افزایش است یک فرد ممکن است به دلایلی مانند ( پرخوری، سبک زندگی بیحرکت، بدون ورزش، یا اختلال سوخت و ساز بدن و غذا خوردن، وضعیت پزشکی، و غیره ) به چاقی مبتلا شود که با تغییرات اجتماعی و شیوه زندگی، مشکلات پزشکی، عدم تعادل هورمونی، بیماری های ژنتیکی و با افزایش مصرف غذا و عدم ورزش تشدید می شود و فرد دچار چاقی مفرط می شود.

چاقی مفرط در جوانان

در حال حاضر عوامل خطرساز قلبی عروقی در جوانان مبتلا به اضافه وزن و چاق بدتر شده و شواهد اولیه آترواسکلروز آشکار با اختلال عملکرد اندوتلیال و افزایش کلسیم عروق کرونر در درصد بالایی از جوانان مبتلا به اضافه وزن وجود دارد. مشکلات روانی اجتماعی متعددی در میان جوانان دارای اضافه وزن و چاق افزایش یافته است علت اصلی چاقی و اضافه وزن عدم تعادل انرژی بین کالری مصرف شده و کالری خورده شده است. چربی بالا در غذاهای پر انرژی سبب افزایش کالری دریافتی می شود. شیوع عدم فعالیت بدنی و کم تحرکی در اثر ( اشکال در کار کردن، تغییر شیوه های حمل و نقل و افزایش شهرنشینی )، تغییر در رژیم غذایی و الگوهای فعالیت فیزیکی اغلب ناشی از تغییرات زیست محیطی و اجتماعی و نبودن سیاست های حمایتی در بخش هایی مانند ( بهداشت، کشاورزی، حمل و نقل، برنامه ریزی شهری، محیط زیست، پردازش مواد غذایی، توزیع، بازاریابی و آموزش و پرورش ) می باشد که سبب چاقی شده است.

بیشتر بخوانید : چاق شدن در یک هفته ♥ چاقی بعد از ازدواج ♥ چاقی سریع ♥ چاقی سیبی شکلچاقی گلابی شکل

قرص پنتوپرازول

قرص پنتوپرازول

قرص پنتوپرازول ,قرص پنتوپرازول 20 برای چیست,قرص پنتوپرازول برای چیست,قرص پنتوپرازول ۲۰,قرص پنتوپرازول در بارداری,قرص پنتوپرازول20,قرص پنتوپرازول خارجی,قرص پنتوپرازول چیست,قرص پنتوپرازول برای چیه,قرص پنتوپرازول ٢٠,قرص پنتوپرازول 20 چیست,قرص پنتوپرازول برای درمان چیست,قرص پنتوپرازول 40 چیست,مصرف قرص پنتوپرازول برای چیست

قرص پنتوپرازول

توضیحاتی در مورد قرص پنتوپرازول

در معده یک سری سلول هایی وجود دارد که اسید تولید می کنند و هیدروژن که عامل اسیدی است را داخل معده تزریق می کنند به این سلول ها پمپ های هیدروژن گفته می شود. پنتوپرازول جزء دسته داروهایی است که پمپ هیدروژن را مهار می کنند و در واقع اجازه تولید اسید معده را نمی دهند. سایر داروهای این دسته عبارتند از امپرازول – لانسوپرازول – رابپرازول – اس امپرازول یکی از عوامل محافظت کننده در بدن اسید معده است که علاوه بر کمک به هضم غذا باعث از بین رفتن میکروب ها و ویروس هایی می شود که از راه گوارش وارد بدن می شوند. قرص پنتوپرازول با کاهش اسید معده مقاومت بدن را کاهش می دهد و در صورت مصرف این دارو باید مراقبت بیشتری در خصوص مواد غذایی مصرفی داشته باشید.

تداخل دارویی با قرص پنتوپرازول

مصرف توام این دارو با غذا تاثیری بر فراهمی زیستی این دارو ندارد. این دارو ممکن است منجر به تغییردر جذب داروهایی شود که فراهمی زیستی آنها وابسته به pH است (مانند کتوکونازول). پنتوپرازول تاثیری بر فعالیت سیتوکروم P450 ندارد، بنابراین بسیاری از تداخلاتی که با داروی امپرازول دیده می شود، با این دارو وجود ندارد. داروهای ادرار آور یا دیورتیک‌ها (مانند فورزماید و هیدروکلروتیازید)، آمپی سیلین، کتوکونازول، پنتوپرازول، داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین، دیگوکسین، متوترکسات، یا ساکوییناویر، اتازاناویر، کلوپیدوگرل، ایتراکونازول، کتوکونازول، مایکوفنولات، نلفیناویر و آهن . مصرف پنتوپرازول با نلفیناویر و آتازاناویر ممنوع است و در صورت استفاده از این داروها حتما به پزشک اطلاع دهید.اگر از داروی ضد انگل آلبندازول (Albenza) یا مبندازول (ورموکس) استفاده می‌کنید، نباید از این دارو استفاده کنید.

قرص پنتوپرازول چیست

داروی پنتوپرازول یک مهارکننده پمپ پروتونی است که مقدار اسید تولیدشده در معده را کاهش می‌دهد.از این دارو برای درمان بیماری التهاب و فرسایش مرس (آسیب مری در اثر اسید معده) و سایر مشکلاتی که در اثر وجود اسید معده اضافی مانند سندرم زولینگر الیسون هستند مورداستفاده قرار می‌گیرد. داروی پنتوپرازول برای بهبود فوری علائم سوزش سر دل کاربردی ندارد

نکاتی در مورد مصرف قرص پنتوپرازول

اگر علائم یک عارضه جانبی جدی مانند کاهش ادرار، وجود مقادیری از خون در ادرار، درد شدید معده، اسهال آبکی یا اسهال خونی، یا علائم جدید یا بدتر شدن درد مفصلی یا خارش پوستی که در نور خورشید بدتر می‌شود را داشتید، بلافاصله با پزشک خود دراین‌باره مشورت کنید. مصرف این دارو ممکن است خطر شکستگی استخوان در ران، مچ دست و ستون فقرات را افزایش دهد، به‌ویژه اگر این دارو را درازمدت یا در دوزهای بالا مصرف کنید. سوزش سر دل اغلب با اولین نشانه های یک حمله قلبی اشتباه گرفته می شود. در صورت درد قفسه سینه یا احساس سنگین بودن سینه، درد در حال گسترش رو به بازوی یا شانه شما، حالت تهوع” href=”http://www.jesarat.com/vomit/” target=”_blank” rel=”noopener”>تهوع، عرق کردن و احساس ناخوشی عمومی، به اورژانس مراجعه کنید. این دارو را برای تمام مدت‌زمانی که تجویزشده است، مصرف کنید. علائم شما ممکن است قبل از اینکه بیماری شما به‌طور کامل تحت درمان قرار گیرد، بهبود یابد. داروی پنتوپرازول را نباید همراه با آتازاناویر (Reyataz) یا نلفوناویر (Viracept) مصرف کنید. در صورت مصرف هر یک از این داروها برای درمان بیماری اید یا عفونت اچ آی وی، به پزشک خود اطلاع دهید.

قرص پنتوپرازول

قرص پنتوپرازول (pantoprazole) به منظور کاهش اسید معده و درمان زخم معده و رفلاکس تجویز می‌شود. اسهال خفیف و سردرد برخی از عوارض قرص پنتوپرازول است. قرص پنتوپرازول (pantoprazole) به منظور کاهش اسید معده تجویز می‌شود. پنتوپرازول همچنین در درمان زخم معده و رفلاکس (بازگشت غذا از معده به مری) مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین در مواردی موجب بهبود زخم‌های گوارشی نیز می‌گردد. توجه داشته باشید که قرص پنتوپرازول با کاهش اسید معده مقاومت بدن را کاهش می‌دهد و در صورت مصرف این دارو باید مراقبت بیشتری در خصوص تغذیه خود داشته باشید.– پنتوپرازول ممکن است باعث ایجاد خواب آلودگی و یا سرگیجه شود. این اثرات ممکن است در صورت استفاده از الکل و یا سایر داروها بدتر شود. سعی کنید بعد از مصرف دارو رانندگی نکنید. – دوز مصرفی را تغییر ندهید و به صورت ناگهانی مصرف این دارو را متوقف نکنید. – در صورت وجود علایم زخم وخونریزی معده مانند تیره شدن رنگ مدفوع و یا تجربه ی درد گلو، درد قفسه سینه، درد شدید معده، مشکل در بلع حتما با پزشک خود صحبت کنید. – این دارو ممکن است خطر ابتلا به اسهال های شدید را افزایش دهد . اگر درد معده ، اسهال شدید یا مزمن، و یا مدفوع خونی یا آبکی داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید. – پنتوپرازول ممکن است خطر شکستگی لگن، مچ دست و ستون فقرات را در بیماران مبتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد. – مصرف طولانی مدت این دارو در موارد نادر ممکن است باعث کاهش سطح ویتامین B12 خون شود. – در مورد نحوه ی استفاده از مکمل های کلسیم و ویتامین D با این دارو حتما از پزشک خود سوال کنید.

قرص پنتوپرازول و رفع سوزش معده

سوزش معده و یا اصطلاحا ترش کردن از مشکلاتی است که خیلی‌ها از آن شکایت دارند. به منظور رفع این مشکل داروهای مختلفی وجود دارد. قرص پنتوپرازول یکی از این داروهاست. پنتوپرازول می‌تواند قند و لیپید و تست‌های عملکرد کبد را افزایش دهد. مصرف طولانی مدت این دارو در موارد نادر ممکن است باعث کاهش سطح ویتامین B12 خون شود.درمان کوتاه مدت (7 تا 10 روز) بیمارن مبتلا به رفلاکس معده که سابقه ی سوزش مری دارند. این دارو ممکن است برای شرایطی که معده ی شما مقدار زیادی اسید تولید می کند برای شما تجویز شود. البته ایندارو موراد مصرف دیگری نیز دارد که بر اساس نظر پزشک تجویز می شود. اگر موارد زیر را دارید از مصرف این دارو خودداری کنید: – اگر به مواد تشکیل دهنده ی این دارو آلرژی دارید. – اگر در حال مصرف داروهای نلفیناویر، اتازاناویر، ریلپیویرین هستید.

مقدار مصرف قرص پنتوپرازول

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک تعیین گردد. به طور معمول برای درمان رفلاکس در بزرگسالان مقدار ۴۰ میلی‌گرم روزانه به مدت ۸ هفته مصرف می‌شود. در صورت عدم بهبودی درمان برای ۸ هفته دیگر نیز تکرار می‌گردد. توجه: در صورت وجود علایم زخم و خونریزی معده مانند تیره شدن رنگ مدفوع و یا تجربه درد گلو، درد قفسه سینه، درد شدید معده و یا مشکل در بلع حتما با پزشک خود صحبت کنید.داروی پنتوپرازول را دقیقاً همان طور که توسط پزشک شما تجویز می‌شود، مصرف کنید. راهنمایی‌های بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. این دارو را در دوز های بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید. قرص‌های پنتوپرازول را می‌توان با و یا بدون غذا مصرف کرد. پرانول های خوراکی پنتوپرازول را باید ۳۰ دقیقه قبل از یک وعده غذایی مصرف کرد. این دارو را خرد نکنید و یا نجوید و آن را به‌صورت کامل مصرف کنید.مقدار مصرف در درمان رفلاکس معدی ـ مروی: 40 میلی گرم روزانه به مدت 8 هفته ، در صورت عدم بهبودی درمان برای 8 هفته دیگر نیز تکرار می گردد . پیشگیری رفلاکس معدی ـ مروی: 20 تا 40 میلی گرم روزانه در صبح سندرم زولینگر الیسون: مقدار مصرف پنتوپرازول در موارد پر ترشحی پاتولژیک بر حسب بیمار متفاوت می باشد . مقدار مصرف متداول آن 40 میلی گرم 2 بار در روز می باشد . مقدار مصرف بر اساس مقدار نیاز بیمار تنظیم می گردد و تا زمان مورد نیاز ادامه می یابد . در برخی موارد تا 240 میلی گرم روزانه نیز تجویز شده است و برخی بیماران نیز بیشتر از 2 سال بصورت مداوم تحت درمان بوده اند. درمان اولسر دوازدهه توام با باکتری هلیکوباکتر پیلوری: درمان سه تایی مشتمل بر (پنتوپرازول 40 میلی گرم + کلاریترومایسین 500 میلی گرم به همراه آموکسی سیلین 1000 میلی گرم یا مترونیدازول 500 میلی گرم)دو بار در روز به مدت یک هفته درمان اولسر دوازدهه: 40 میلی گرم روزانه به مدت 2 هفته در صورت لزوم تا 4 هفته درمان اولسر معدی: 40 میلی گرم روزانه به مدت 4 هفته در صورت لزوم تا 8 هفته

مصرف قرص پنتوپرازول در بارداری و شیردهی

اگر باردارید، قصد بارداری دارید و یا نوزاد شیرخوار دارید حتما موارد را به اطلاع پزشک خود برسانید.– دسته بندی مصرف آن در حاملگی گروه B می باشد.– در زمان شیردهی نیز باید فواید و مضرات مصرف دارو و قطع شیردهی در نظر گرفته شود.

توصیه هایی در مورد مصرف قرص پنتوپرازول

مصرف طولانی مدت این دارو توصیه نمی‌شود و بهتر است از داروهای جایگزین برای درمان طولانی مدت استفاده نمایید. غذا جذب دارو را تا 2 ساعت به تأخیر می‌اندازد اما باعث کاهش میزان جذب نمی‌گردد. اگر مشکلات مربوط به کبد و معده دارید، پوکی استخوان دارید و یا سطح روی در خون شما کم است حتما قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید. اگر مصرف دارو را فراموش کردید به محض یادآوری آن را مصرف کنید. پنتوپرازول ممکن است باعث ایجاد خواب آلودگی و یا سرگیجه شود. بنابراین از کارهایی که به هوشیاری نیاز دارند (مثل رانندگی) پرهیز کنید. از کاهش یا افزایش میزان داروی خود بدون مشورت با پزشک خودداری نمایید. همچنین مصرف دارو را به صورت ناگهانی قطع نکنید. بهتر است دارو یک ساعت قبل از صبحانه مصرف شود. در صورت سوزش شدید معده باید به پزشک مراجعه شود مخصوصا در بیمارانی که مشکوک به درد قلب هستند. بی ضرری و یا کارایی این دارو در کودکان مشخص نشده است. اگر علایم بیماری شما بهتر نشد و حتی بدتر شد باید با پزشک مشورت کنید.

زمان مصرف قرص پنتوپرازول

بهتر است دارو یک ساعت قبل از صبحانه مصرف شود.پنتوپرازول برای کاهش اسید معده مصرف می شود ولی بر روی اسید موجود در معده موثر نیست بنابراین در صورت سوزش شدید معده باید به پزشک مراجعه شود مخصوصا در بیمارانی که مشکوک به درد قلب هستند چون در بسیاری از موارد درد قلب و معده بدون معاینه قابل تشخیص نیست.به محض اینکه شما دوز فراموش شده را به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید.اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می افتد؟ با مراقبت‌های پزشکی اورژانس و یا کمک‌های اضطراری برای مسمومیت، تماس بگیرید.– پنتوپرازول معمولا به صورت تزریقی است. مطمئن شوید نحوه ی مصرف این دارو را به خوبی بلد باشید. – اگر پنتوپرازول شامل ذارتی باشد و یا مات و بی رنگ بود هرگز از ان استفاده نکنید. – این دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید . – پنتوپرازول برای درمان کوتاه مدت (7 تا 10 روز) تجویز می شود تا زمانی که قادر به مصرف دارو از راه دهان باشید. – اگر مصرف دارو را فراموش کردید به محض یاد آوری آن را مصرف کنید.

عوارض قرص پنتوپرازول

اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید. اگر موارد زیر را مشاهده کردید فورا به پزشک خود اطلاع دهید: • درد شدید معده، حالت تهوع، استفراغ و کاهش وزن؛ • اسهال آبکی یا اسهال خونی؛ • تشنج (صرع)؛ • کبودی یا تورم در محلی که در آن دارو تزریق‌شده است؛ • علائم جدید یا بدتر شدن لوپوس، درد مفصلی یا تورم به همراه بثورات پوستی به شکل پروانه بر روی گونه‌ها و بینی شما (که در مواجهه با نور خورشید بدتر می‌شوند)؛ • مشکلات کلیوی مانند ادرار کردن کمتر از حد معمول، وجود خون در ادرار، ورم، افزایش وزن سریع؛ • علائم کمبود منیزیم مانند سرگیجه؛ ضربان قلب سریع، لرزش (ترمور) و یا حرکات سریع عضلانی؛ احساس خجالت؛ گرفتگی عضلات، اسپاسم عضلانی در دست‌ها و پاهای شما؛ سرفه یا احساس خفگی.

عوارض شایع قرص پنتوپرازول

سردرد، خواب آلودگی • اسهال خفیف؛ • تهوع، درد معده، تب • علائم ابتلای به سرماخوردگی مانند آب‌ریزش بینی، عطسه، گلودرد • راش • درد عضلانی. این یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.

اثر قرص پنتوپرازول در بدن

پنتوپرازول مهار کننده نهایی تولید اسید معده بوده که با اتصال به سیستم آتریمی ATpase یونهای (H,K) در سطح ترشحی سلول های پارتیال معده عمل می نماید. این تاثیر موجب مهار ترشح هر دو نوع اسید معده پایه ای و تحریکی می گردد. اتصال به آتریم ATpase موجب اثر ضد ترشحی اسید معدی می شود که تا مدت 24 ساعت ادامه می یابد . متابولیسم پنتوپرازول در کبد از طریق سیستم سیتوکروم P450 بوده که حدود 71% متابولیت های آن از طریق ادرار و 18% از طریق مدفوع دفع می گردد.

بیشتر بخوانید : قرص پروبیوتیک ♥ قرص پوکساید ♥ قرص تنوئید ♥ قرص تاوانکس قرص تلفست